• Wpisów:213
  • Średnio co: 10 dni
  • Ostatni wpis:4 lata temu, 21:58
  • Licznik odwiedzin:44 049 / 2257 dni
Jesteś niezalogowany. Niektóre wpisy dostępne są tylko dla znajomych.
 
Z życzeniami miłego dnia dla wszystkich cyklistów!
 

 
Nie zwlekaj!!!
Nigdy nie mów jutro!
Zawsze działaj od: TERAZ!!!
 

 
Interesujecie się tym co spożywacie?

Ja od dłuższego czasu TAK choć wcześniej się nad tym tak bardzo nie zastanawiałam.

Zaniepokoił mnie fakt iż my „ludzie” przyzwyczailiśmy się do jedzenia nazw, kupujemy daną rzecz, bo kupujemy ją od lat (często z przyzwyczajenia) i „wiemy” że jest dobra, choć wcale nie patrzymy na skład. A najczęściej jest tak, że w tym co kupujemy jest coraz więcej innych związków chemicznych, które spożywamy a które odkładają się w naszym ciele, często tworząc złogi.

1-sza zasada by lepiej się odżywiać – czytajmy etykiety (składy produktów).

Pytanie dlaczego tak jest?

Przecież jedzenie jest dla ludzi, powinno być zdrowe i dobre, a nie nam szkodzić… TAK, ale czy zastanawiamy się nad tym że producent dodając do produktu związki chemiczne tj. słodziki, substancje wzbogacające smak i aromat, spulchniacze i wiele, wiele innych substancji, w ten sposób zaoszczędza na produkcie. Często zachęcają nas pięknymi opakowaniami, niższą ceną, reklamą…. Ale jakim kosztem?!

Kosztem naszego zdrowia!

Nie wspominając o tych gotowych produktach instant… Wystarczy przeczytać skład i już odechciewa się spożywania takich dań. Do takich gotowych posiłków najczęściej dodawane są: tłuszcze uniwersalne – trans, emulgatory, spulchniacze, utwardzacze, jajka w proszku, mleko w proszku, substancje słodzące, cukry proste, substancje konserwujące, sztuczne witaminy itp.

2-ga zasada do lepszego stanu naszego zdrowia – kupujmy produkty o naturalnym składzie, najlepiej nasze rodzime by wspierać polskie rolnictwo. Myślę tutaj o kaszach i innych produktach do których nie trzeba dodawać polepszaczy.

A zatem nasuwa się pytanie co należy jeść?

Przede wszystkim warzywa i owoce od zaufanych rolników, którzy nie stosują pestycydów, problem ten dotyczy także mąki- kupujmy tą z otrębami, razową lub z amarantusa, a nie tą „odciągniętą”, pozbawiona cennych składników odżywczych białą pszenną. Jaja także powinny pochodzić od tych wolno chodzących , szczęśliwych kur. Jedzmy kasze- mamy ich wiele- jaglaną, gryczaną, jęczmienną, są naprawdę smaczne i zdrowe!

Polecam także komosę ryżową znaną też pod inna nazwą quinoa – świetnie smakuje na słodko w połączeniu z suszonymi owocami Smażmy na maśle klarowanym, oleju rzepakowym lub smalcu, gdyż mają największą temperaturę dymienia, jest to dużo lepsze dla naszego organizmu niż tłuszcze uniwersalne trans, które powodują złogi i odkładają się w naszym organizmie. Często są przyczyną chorób i różnego rodzaju infekcje nasilając w naszym organizmie stany zapalne(za co odpowiedzialny jest tłuszcz Omega -6).

Do sałatek polecam olej lniany, tłoczony na zimno, posiada on tłuszcze wielonienasycone typu omega-6 i omega-3.

Tak, tak…. A teraz pytanie ale jak znaleźć takie produkty?
Jeśli nasz rynek spożywczy jest przepełniony różnymi produktami z chemicznymi „dodatkami”. Jeśli mieszkamy w małym mieście lub na wsi, to myślże łatwo znaleźć jeszcze takie gospodarstwa, które stosują naturalne metody uprawy. A jeśli w dużych miastach to tu koło się zacieśnia i często nie mamy wyboru, patrzymy na półki w sklepach żeby kupić produkt w dobrej cenie, co często nie idzie w parze z jakością. Dobrym rozwiązaniem są zakupy w sieci, dużo jest sklepów internetowych lub aukcjach typu allegro - sprzedających zdrowe produkty, wystarczy zrobić większe zakupy raz na jakiś czas i dzięki temu unikamy kosztów przesyłki.

Zwracajmy jednak uwagę na opisy towarów, jeśli np. oleje nie są tłoczone na zimno lub nie ma informacji ze są nierafinowane to - nie kupujmy!

Dlaczego zdrowa żywność nie jest powszechnie dostępna i promowana…? Dlaczego nie można jej dostać każdym sklepie?

Pewnie dla tego, iż nie przynosi takich dowodów jak żywność przetworzona, która ma małe wartości odżywcze i która szybciej jest przygotować. Nie bójmy się przyznać - obecnie ludzie poświęcają coraz mniej czasu na jedzenie, nie przywiązują wagi do tego co jedzą i jak jedzą, często jemy w pośpiechu… szybko, na mieście lub kupujemy gotowe już dania, które wystarczy podgrzać… Zgadzasz się ze mną? Wystarczy popatrzeć na swoich znajomych, czy nawet rodzinę.

Często sami trujemy siebie poprzez szybkie jedzenie na mieście, fast foodów lub słodkich batonów.
A nasz organizm musi sobie radzić z tymi sztucznymi związkami oczywiście naszym kosztem, przez co źle się czujemy, tworzą się w nas stany zapalne, jesteśmy słabsi, Noe możemy rano wstać… to wszystko to dostosowanie się naszego organizmu do środowiska zewnętrznego i pożywienia jakie dostarczamy organizmowi. Dlatego tez jest teraz tyle alergii i innych chorób cywilizacyjnych.

Niestety większa część społeczeństwa tak się odżywia, i to jest przykre.

Cywilizacja, technika i przemysł tak poszedł do przodu, że my ludzie nie zdążyliśmy przystosować się do obecnego środowiska.
Jest dużo fabryk, jedni mówią że to bardzo dobrze, kraj się rozwija… inni ze fabryki produkują odpady, które później my wdychamy bądź zjadamy w pożywieniu (gdyż te związki chemiczne wchłaniane są w glebę na której rosną np. warzywa). Dlatego też ziemia uboższa jest teraz w cenne składniki odżywcze tj. witaminy i minerały od tej, która była kilkadziesiąt lat temu, gdy żyły nasze babcie i prababcie.

Wędliny, które jedzono kiedyś już też w sklepach nie spotkamy, zostały zastąpione wędlinami wysoko wydajnymi, czyli z 1 kg mięsa robi się 3 kg wędlin…! Dzięki czemu może i lepiej smakują, mają lepszy aromat, ale krócej poleżą, szybko się zsychają lub są tak mokre ze aż śliskie, ponadto zawierają dużą ilość substancji wzbogacających smak, cukry tłuszcze uniwersalne, gluten. Często nie są wędzone tradycyjnie (wędzone na naturalnym drewnie), tylko zadymiane lub malowane specjalnymi substancjami, żeby smakowały i wyglądały jak wędzone.

Nie tylko te produkty zostały zmodyfikowane, obecnie nie powinniśmy jeść kukurydzy i produktów z niej wytwarzanych, gdyż jest ona zagazowywana lub farbowana. Banany również są zagazowywane, dlatego powinniśmy je spożywać jedynie poddane obróbce cieplnej (podsmażone na ciepłym maśle są zdrowsze i bardziej energetyczne). Tak samo modyfikowana soja, która dodawana jest do prawie wszystkich produktów spożywczych przyczynia się do zaburzeń pracy tarczycy, trzustki.

To tylko niektóre z ważnych rzeczy o których należy wiedzieć i mówić innym.

Przecież NIE chcemy świadomie się truć, przynajmniej ja tak uważam! W trosce o Was i siebie dzielę się z Wami tymi istotnymi wiadomościami i mam nadzieję ,że te informacje skłonią was do przemyśleń i świadomych decyzji żywieniowych.

Każdy człowiek jest ważny i zasługuje na zdrowe i uczciwe traktowanie. Bądźcie zdrowi i jedzcie świadomie.

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące odżywiania, polepszenia waszej kondycji zdrowotnej, to zapraszam do zadawania ich, z chęcią odpowiem. Moim celem jest promowanie zdrowego stylu żucia i wszystkiego co się z nim wiążę.

Myślę, że ruch zwłaszcza na świeżym powietrzu bardzo korzystnie wpływa na nasze samopoczucie ale i także na nasza kondycję zdrowotną, dlatego też biegam, jeżdżę na rowerze i ćwiczę Wszystkim Wam życzę zdrowia, sił i konsekwencji w dążeniu do realizacji swoich celów!
Pozdrawiam serdecznie MCM
  • awatar Szpunka: Świetny wpis! Kasze są mega zdrowe i pyszne,nie wyobrażam sobie bez nich dnia.
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (1) ›
 

 
Korzystne dla zdrowia i urody właściwości aloesu aloe vera znane są od wieków, jednak w znacznej mierze były lekceważone przez lekarzy i dietetyków.

Punktem zwrotnym w karierze aloesu, było odkrycie faktu, że substancje o niepożądanych, ubocznych działaniach znajdują się jedynie w skórce aloesowego liścia.

Aloina i emodyna mają silne właściwości przeczyszczające, i przez lata świat był przekonany, że takie właśnie i jedyne działanie ma aloes. Jednak liść aloesowy, dokładnie obrany ze skórki (wyfiletowany), nie dość że traci całkowicie właściwości przeczyszczające, ale jeszcze ma bardzo cenne działanie na organizm człowieka.

Picie soku z aloesu podnosi odporność, reguluje przemianę materii, poprawia trawienie, przeciwdziała zaparciom, a stosowany zewnętrznie - przyspiesza gojenie ran i regenerację skóry.

Miąższ, sok aloesowy Forever jest pozyskiwany z wnętrza liścia i jest pozbawiony przeczyszczających substancji znajdujących się w skórce - aloiny i emodyny. Nie jest konserwowany, ale tylko stabilizowany (aby zapobiec utlenianiu - naturalną witaminą C pozyskaną z górskich jagód).

Kolejnym atutem jest to, firma FLP posiada własne plantacje aloesu barbadensis miller- odmiany aloesu zawierającej najwięcej drogocennych składników i to własnie on znajduje się w produktach tej firmy - czysty nieskażony, stabilizowany miąższ Aloe Vera Barbadensis Miller.

Kupując ten produkt macie pewność pochodzenia odmiany aloesu a także czystości jego upraw i gwarancji świeżości. Miąższ aloesowy Forever posiada certyfikat Międzynarodowej Rady Naukowej d/s Aloesu (IASC), znak koszerności, Islamską Pieczęć Aprobaty oraz nie jest testowany na zwierzętach.

Zainteresowany chętnie udzielę więcej informacji.
Serdecznie Zapraszam
 

 
Oto myśl na dzień , tydzień a nawet całe życie, którą usłyszałam i bardzo mnie zaciekawiła, do tego stopnia że zaczęłam się nad nią zastanawiać...

"Nie zawsze to co WARTO się opłaca
i nie wszystko co się opłaca WARTO!"

Namawiam Cię, abyś nie rezygnował z tego co kochasz lub o czym marzysz bez względu na okoliczności! Zrób tak, aby grało! Wszystko się ułoży tak jak sobie tego życzysz! Tylko uwierz...


NIE MARNUJ DANEJ CI SZANSY!!!

Powtórzę się - Rób TO CO KOCHASZ, BO NAPRAWDĘ WARTO!!!

 

 
Motywacja na dziś ;p z przymrużeniem oka!


MIŁEGO DNIA!!!

P.S. U mnie dziś słoneczko i planuję jazdę rowerem

A Wy jakie macie plany?
Jak tam pogoda ?
 

 
Biorę udział
 

 
Często zdarza Wam się coś zacząć z zapałem?
I po jakimś czasie nie widzicie efektów, wiec przerywacie...
Dajcie ciału czas!
Przykładowo ustalcie 1 miesiąc na spr efektów.
Mówcie sobie NIE, jeśli będziecie chcieli się znowu poddać w połowie!

Na efekty trzeba zapracować, najlepiej stopniowo i długofalowo.

Nie bądźcie jak ta osoba z dołu obrazka!
WYTRWAJCIE!
A będziecie z siebie dumni!

Pozdrawiam Wszystkich wytrwałych!

ps. jeśli nie potrafisz i musisz się poddać to.... weź się w garść i udowodnij innym w okół że potrafisz! A wtedy udowodniż to także SOBIE!

UWIERZ W SWOJE MOŻLIWOŚCI!

NIE REZYGNUJ!

DASZ RADĘ!
  • awatar urodowapasjonatka: No tak jak spada to wszystko :P Kiedyś schudłam prawie 15 kilo to też wszystko poleciało w dół,włącznie z biustem,który mógłby zostać,no ale tak to już jest,jak lecimy z wagi to po całości :P
  • awatar MagdalenkaCM: @urodowapasjonatka: O NO TO SUPER!!! GRATULUJE WYTRWAŁOŚCI I ŻYCZĘ EFEKTÓW. Wiadomo że od razu nie będziemy wyglądały tak jak Ewa, bo ona ćwiczy już od dawna.
  • awatar urodowapasjonatka: no ja właśnie dałam sobie taki miesiąc na sprwedznie ,czy będą efekty :D I co? Efekty są,moż enie jaieś mega od razu,ale najważniejsze,że są....zaczełam w poniedziałek kolejny miesiac ćwiczeń,tydzień 5,zobaczymy jak się zmienię za kolejny miesiąc :D
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (3) ›
 

 
W związku z kończącym się okresem świąt, tym Wszystkim którzy chcą oczyścić wątrobę i swój organizm polecam wypicie szklanki wody z sokiem z połowy cytryny przed snem i na czczo rano dostarczycie tym samym sobie dużą dawkę wit. C i oczyścicie i odtrujecie swój organizm z nadmiaru jedzenia.

Ja to stosuję i polecam
 

 
Wspaniała motywacja na wstępie.
Inteligentnie dobrane słowa i już na samym początku chcę się poprawić swój wygląd i wyglądać lepiej, tak jak od zawsze chciało by się wyglądać, a jedynie co trzeba zrobić, to regularnie min. 3 razy w tygodniu ćwiczyć w wygodnym stroju, efekt będzie widoczny już po miesiącu.

Nie zapominajmy jednak o zdrowej diecie


Pozdrawiam i życzę wiele radości
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (7) ›
 

 
"Aby dożyć sędziwej starości i cieszyć się dobrym zdrowiem, sama wiedza na temat tego, co nam szkodzi, nie wystarczy. Musimy też wiedzieć, które produkty spożywcze sprzyjają długowieczności. Oto złota siódemka, po którą warto regularnie sięgać.

Ser pleśniowy roquefort
Ten ostry ser pleśniowy wyrabiany we francuskim miasteczku Roquefort-sur-Soulzon jest jednym z najbardziej znanych i najstarszych gatunków. Cenili go już starożytni Rzymianie. Prawdziwy roquefort robi się z owczego mleka. W XIX-wiecznej Francji nazywano go „królem serów”. Teraz wiemy już dlaczego. Naukowcy z brytyjskiego laboratorium Lycotec odkryli, że roquefort odznacza się silnymi właściwościami przeciwzapalnymi, które ujawniają się w kwaśnym środowisku, czyli np. w błonie śluzowej żołądka. Badacze są przekonani, że włączenie roqueforta do menu może zapewnić długowieczność i dobre zdrowie. To pozwoliło ekspertom rozwiązać tzw. francuski paradoks – dzięki temu serowi Francuzi żyją długo, mimo że ich dieta bogata jest w tłuszcze nasycone.
Jagody Goji jak diamenty
Znalazły się w czołówce produktów, które polecał Li Ching-Yuen, chiński zielarz i człowiek-legenda. Li Ching-Yuen żył ponoć 256 lat (!) i jadł jagody Goji każdego dnia. Goji nazywa się „najzdrowszymi owocami świata” i „czerwonymi diamentami”. Nieprzypadkowo – pełno w nich cennych i zdrowych składników odżywczych, minerałów oraz witamin, które niezwykle korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Zawierają 19 aminokwasów, w tym osiem aminokwasów egzogennych, czyli takich, które występują tylko w pożywieniu i nie są produkowane w ludzkim organizmie. Jagody Goji mają niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, są też kompletnym źródłem białka. I, co najważniejsze, to doskonały antyoksydant. Chińczycy są przekonani, że jagody Goji gwarantują długowieczność. Optymalna porcja Goji to ok. 70 owoców dziennie.
Grejpfrut – przyszłość lecznictwa
Badania naukowców z Uniwersytetu Floryda potwierdziły, że grejpfruty są przyszłością naturalnego lecznictwa. Okazuje się bowiem, że owoc ten, dzięki zawartości znacznej ilości flawonoidów, fenoli i witaminy C, wykazuje niezwykle silne działanie przeciwutleniające. Grejpfruty są niezastąpione w profilaktyce choroby nowotworowej, a grejpfrut czerwony bogaty jest również w karotenoid o nazwie likopen, który także działa silnie przeciwnowotworowo. W grejpfrutach znajduje się mnóstwo witamin i składników mineralnych, dlatego zaleca się je m.in. w leczeniu cukrzycy. Dowiedziono także, że codzienne picie szklanki soku z tego owocu wydłuża czas działania niektórych leków stosowanych w chemioterapii. Choć to raczej wyjątek od reguły, ponieważ w większości przypadków składniki grejpfruta utrudniają lub wręcz uniemożliwiają działanie niektórych leków.
Jedno jabłko dziennie
Stara rzymska zasada mówi, że wystarczy jeść każdego dnia jedno świeże jabłko, aby dożyć w zdrowiu sędziwej starości. To odkrycie potwierdzili naukowcy z Uniwersytetu Cornell w stanie Nowy Jork – wiemy już, że jedno średnie jabłko ma taki sam potencjał przeciwdziałający utlenianiu co 1500 miligramów witaminy C. Jedzenie jabłek hamuje zatem powstawanie wolnych rodników w organizmie. Ale uwaga – powinniśmy jeść je razem ze skórką. Kryje się w niej bowiem cenny kwas ursolowy, wykazujący działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne oraz antynowotworowe. Kwas ursolowy ogranicza także wchłanianie tłuszczu, obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi. Przyczynia się również do wzrostu tkanki mięśniowej. Z substancji trujących organizm wymiatają także obecne w gniazdach nasiennych jabłek pektyny.
Algi, czyli bezcenne wodorosty
O pożytecznym działaniu wodorostów na ludzki organizm mówi się od wieków; odznaczają się bowiem wysoką wartością odżywczą. Algi słodkowodne są przede wszystkim źródłem bezcennego białka, a w morskich znajduje się bardzo dużo jodu. Badania, które przeprowadzono na długowiecznych mieszkańcach Azji, bezsprzecznie potwierdziły, że za dobre zdrowie odpowiada właśnie systematyczne spożywanie wodorostów. Algi zawierają m.in. potas, wapń, siarkę, żelazo, cynk oraz krzem, a także witaminy K, C, E, PP i z grupy B. Lista zalet spożywania wodorostów jest bardzo długa. Działają przeciwbakteryjne i przeciwnowotworowo, oczyszczają organizm, wspomagają pracę serca, wzmacniają odporność, pobudzają przemianę materii i działają odmładzająco.
Ryby nie do przecenienia
Ich znaczenia w prawidłowej diecie profilaktycznej nie da się przecenić. Ryby są przede wszystkim bogatym źródłem kwasów omega-3. Znajduje się w nich również wiele niezwykle istotnych dla zdrowia składników mineralnych – magnez, wapń, sód, fosfor, potas, a także selen, czyli pierwiastek zapobiegający chorobom nowotworowym. Jedzenie ryb tłustych (takich jak śledź, łosoś, tuńczyk, makrela) obniża poziom „złego” cholesterolu, chroni przed chorobami serca i łagodzi problemy z krążeniem. Z kolei sola jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, którego przyswajalność wynosi aż 97 proc. Naukowcy z Uniwersytetu Harokopio w Atenach potwierdzili, że spożywanie ryb jest sprawdzonym sposobem na długowieczność. Pamiętajmy, że ryby należy jeść nie rzadziej niż 2-3 razy w tygodniu.
Nasza dobra marchewka
Również lubiana przez Polaków marchewka wpływa na długowieczność – znalazła się ona wśród ośmiu najcenniejszych produktów wskazanych przez chińskich dietetyków. W korzeniu marchwi kryją się duże pokłady substancji leczniczych, które oczyszczają i odkwaszają organizm, a zawarty w niej błonnik pomaga usunąć z organizmu cholesterol. Co ważne, sok z marchwi zalecany jest m.in. przy stwardnieniu tętnic i chorobie wieńcowej. Marchewka zawiera dużo pektyny, która pomaga skórze wydalać toksyny. Jest w niej także beta-karoten, czyli naturalny antyutleniacz, kwas foliowy, błonnik oraz witaminy: A, C, E, H, K, PP oraz z grupy B. Najbardziej wartościowa jest marchewka zjedzona na surowo. Marchew bardzo korzystnie wpływa też na kondycję skóry."
Przytaczam tu tekst: Eway Podsiadły - Natorska/ese/fitness.wp.pl
oto link do artykułu:
http://fitness.wp.pl/multimedia/galerie/go:1/art1021.html

Przyznam się szczerze, że jeszcze nie jadłam sera roquefort ani alg, ale myślę, że WARTO spróbować
Czy te składniki znajdują się w Waszym menu?
 

 
Zmarszczki, skazy i ogólny zły stan skóry bardzo często jest spowodowany brakiem składników odżywczych w organizmie. Szczególnie jeśli takie niedobory utrzymują się przez dłuższy okres czasu.

Najczęściej sięgamy wtedy po kremy, maseczki i balsamy ze sklepowych półek. Nie rozwiązują one jednak przyczyny problemów ze skórą, która często tkwi w złej codziennej diecie niosącej niedobory wartości odżywczych.

więcej informacji na stronie: http://faktydlazdrowia.pl/8-naturalnych-produktow-dla-pieknej-i-zdrowej-skory/

Zapraszam do przeczytania artykułu
 

 
W brytyjskiej wersji produktu nie zastosowano sztucznych barwników, które można znaleźć w produkcie oferowanym na amerykańskim rynku. "Czas, żebyśmy zażądali tego samego w USA!" - apelują autorki petycji, pod którą podpisało się już 140 tys. osób.

http://wyborcza.pl/1,75477,13530893,Amerykanskie_blogerki_walcza_o_usuniecie_z_dan_sztucznych.html#TRrelSST

Popieram i ja!
 

 
"Jedząc fast food w czasie ciąży, kobieta może doprowadzić do zmian chemicznych w mózgu nienarodzonego dziecka, które sprawią, że urodzi się ono z uzależnieniem od tego rodzaju jedzenia"

http://faktydlazdrowia.pl/junkitarian-dziecko-ktore-rodzi-sie-uzaleznione-od-jedzenia-dan-typu-fast-food/
 

 
Dziś tak bardziej motywacyjnie na temat marzeń.
Do realizacji w osiągnięciu wielu sukcesów potrzebne są Marzenia.
Bez marzeń nie ma nic.
Nie bójmy się marzyć.
Następnie zacznijmy planować by nasze marzenia się ziściły.
Większość ludzi nie realizuje swych marzeń.
Rezygnują.
Nie udaje im się.
Wypadają z trasy.
Albo zbyt skromnie marzą!
A może boisz się wielkich marzeń?
Przeszkodą wydaje się, iż ich możesz nie zrealizować???
Prezydent USA Theodore Roosevelt powiedział:

Dużo lepiej jest ważyć się na wielkie rzeczy, aby odnieść wspaniałe triumfy, nawet przeplatane porażkami, niż dołączyć do tych małych duchem, którzy ani cieszą się zbytnio, ani zbytnio cierpią, ponieważ żyją w szarości, która nie zna ani zwycięstw, ani klęsk.

Ktoś powiedział: "Nie pozwól sobie wmówić, że twoje marzenia czy upodobania są nierozważne. One nie powinny być rozważne. Powinny być źródłem radości i spełnienia w twoim życiu" .
Co najgorszego może ci się przydarzyć, jeżeli podążając za marzeniem, nie zrealizujesz go?
Zostaniesz tam, gdzie jesteś.
Co najlepszego może się przydarzyć, jeżeli podążając za marzeniem,nie urzeczywistnisz go?
Znajdziesz się na nowym terytorium, na progu nowego marzenia.
Może słuchasz krytyków?
Szczególnie tych, którym się nie powiodło,lub mają skromne marzenia.
Na pewno marzysz o założeniu nowej wspaniałej rodziny, jeśli nie masz jeszcze.
Na pewno chcesz dać jej dom, niezależność finansową i wiele innych możliwości.
Pamiętaj;
ZALEŻY TO WYŁĄCZNIE OD CIEBIE!
 

 

Do czego ten świat nas prowadzi.... w tym przypadku do tego iż roku 2009 opinia publiczna celowo została wprowadzona w błąd przez nadzór wirusologiczny i informowała by szczepić się przeciw grypie sezonowej, która rzekomo panowała, a było dokładnie odwrotnie!!!

a dla czego?

Ponieważ jak wyjaśnił dr Dariusz Majkowski w wywiadzie dla WP.PL szczepionka sezonowa zalegała w magazynach i należało się jej pozbyć!!!

I komu tu wierzyć...?

SZOK!

Aby przeczytać i zapoznać się z treścią artykułu zapraszam na stronę: http://faktydlazdrowia.pl/celowa-dezinformacja-i-manipulowanie-danymi-w-sprawie-grypy/

Warto o tym wiedzieć!
  • awatar Gość: Fajnie tu. Zapraszam do siebie. ♥ ;)
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (1) ›
 

magdalenkacm
 
nodijaaa
 
co to jest ten pigalak?
 

 
Kapusta kiszona – wspaniała spiżarnia witamin i minerałów poprawi wartość każdego obiadu. Myślisz: „To proste, kupię gotową kapustę kiszoną w sklepie”, jednak nawet nie przyjdzie ci do głowy, że często w sklepach sprzedają kapustę chemicznie zakiszoną!

http://dziecisawazne.pl/dlaczego-warto-jesc-kiszona-kapuste/